Inspirace

Jak fungují solární přístřešky na auto

Na stavbu garáže nezbyl prostor před domem ani v rozpočtu? Schovejte auto pod hliníkovým solárním přístřeškem. V suchu bude váš vůz a díky solárům i účty za energie. Zjistěte, jak solární pergola funguje a jaké jsou možnosti provedení.
Bílé auto pod hliníkovým přístřeškem se solárními panely

Řešení, které auto ochrání i nabije

Nenechávejte auto napospas rozmarům počasí. Ochrání ho přístřešek ze solárních panelů GLASETTI SOLA, se kterým snížíte náklady za energie. Bifaciální fotovoltaické panely o maximálním výkonu 470 W promění energii ze slunce na elektřinu a vy budete dalších 30 let svítit, ohřívat vodu a klimatizovat bez obav z vyúčtování.

Uvažujete o koupi elektromobilu, nebo už jeden vlastníte? Přístřešek se solárními panely se může stát užitečnou součástí vaší nabíjecí stanice. Stačí FVE zkombinovat s wallboxem a energie ze slunce bude dodávat šťávu vašemu elektromobilu. Žádné přebytky tak nepřijdou nazmar. 

Ať už využijete energii jakkoli, váš čtyřkolý miláček bude vždy v bezpečí. Hliníkové pergoly jsou bezúdržbové a hodí se i do prašného, vlhkého a větrného prostředí. Panely jsou vyrobené z kaleného skla, takže konstrukce odolá vysokým teplotám i tlaku sněhu. A vy můžete hodit starosti o váš vůz za hlavu. Na konstrukci solárního přístřešku u nás máte nadstandardní záruku 10 let. 

Pergola se solárními panely vaše auto ochrání a vyrobenou energii využijete přesně tak, jak potřebujete.

Investujte do designu na míru

Nevzhledným solárním přístřeškům pro auta odzvonilo. Tahle solární pergola bude ozdobou vaší příjezdovky. Elegantní konstrukci bez problémů sladíte s barvou a designem domu – vybírat můžete z celého vzorníku RAL barev. A dopřát si můžete i integrované LED osvětlení nebo screenové rolety, které umíme i automatizovat.

Na kolik vás takový přístřešek na auto se solárními panely vyjde, záleží na vybraných rozměrech a doplňcích. Vložená investice se vám může vrátit už za pár let a vy začnete na elektřině vydělávat. S rostoucími cenami energií třeba i dřív.

Vyrábíme ho hned v několika modulových velikostech – stačí si vybrat ten, který vám nejlépe sedne. Podle počtu panelů vyprodukuje tato malá fotovoltaická elektrárna 10-30 % dodatečné energie a bude vaším záložním zdrojem i v zamračených dnech.

Přístřešek navíc nemusí stát jen na příjezdové cestě nebo u garáže. Zdobit může i vaši terasu – stačí ho ukotvit k domu jako klasickou pergolu pro příjemné večery s rodinou. 

Hliníkový přístřešek pro auta jednoduše sladíte s designem a barvou oken, fasády nebo vrat do garáže.

Připravte se na stavbu solárního přístřešku

Nebojte. Běhání po úřadech, papírování ani velké stavební úpravy vás nečekají. Na stavbu pergoly menší 25 m2 nepotřebujete stavební povolení Solárnímu přístřešku pro automobily stačí najít vhodné místo blízko vašeho domu a připravit se na zapojení. 

Pokud máte novostavbu s fotovoltaikou a přístřešek na auto se solárními panely bude jejím doplňkem, je potřeba vyřešit natažení a zapojení kabeláže do stávajícího systému FVE

Má-li pergola sloužit jako nabíječka na elektro auto, k baterii natáhněte kabel z rozvaděče. A nezapomeňte natáhnout elektřinu pro zapojení integrovaného LED osvětlení

Jestli teprve stavíte, promyslete a nachystejte si vše předem – vyhnete se dodatečnému vrtání děr na kabely. 

Pak můžete povolat do akce montéry. Samotná výstavba přístřešku je snadná a rychlá. Pergolu vám přijdou namontovat naši profesionální technici, kteří se postarají o sestavení, bezpečené ukotvení i instalaci doplňků.

Už víte, že je hliníkový solární přístřešek GLASETTI SOLA na auto pro vás ta pravá volba? Vyplňte poptávkový formulář a my vám zašleme nezávaznou cenovou nabídku. Nebo přijďte do naší brněnské prodejny, kde vám ukážeme kompletní vzorník barev a povrchových úprav.