Inspirace

4 důvody, proč si pořídit hliníkovou pergolu

Přemýšlíte, že si dopřejete zahradní pergolu, ale nejste si jistí, jakou zvolit? Tak se pojďte společně s námi podívat na všechno, co vám může nabídnout kvalitní hliníková pergola.
Hliníková pergola s naklápěcími lamelami na terase

1. Bezúdržbovost a odolnost

Na zahradě chcete relaxovat a ne olejovat, lakovat a brousit? Hliník je to pravé řešení. Je téměř bezúdržbový a k jeho čištění nepotřebujete nic víc, než navlhčený hadřík.

Dřevo může i přes veškerou vaši péči po pár letech změnit barvu, hrozí mu riziko praskání či napadení dřevokazným hmyzem. Ale na hliníkové pergole si žádný brouk nepošmákne. Nehrozí jí ani rezavění a díky kvalitně ošetřeným povrchům máte jistotu, že se barva nezmění ani po letech na sluníčku.

S hliníkovou pergolou se nemusíte s údžbou dělat starosti

2. Životnost a stabilita

Podobně jako porcelán po babičce se i hliníkové pergoly můžou dědit z generaci na generaci. Vydrží vám totiž klidně i několik desetiletí. Ale nehrozí, že je omylem rozbijete.

Hliníkové pergoly odolávají rozmarům počasí, zvládnou déšť, sníh i mráz. Obzvláště, když mají pevné ocelové kotvení a statický posudek jako ty naše. Pořádná sněhová nadílka ani poryv silného větru s dobře ukotvenou pergolou ani nehnou a vy se tak nemusíte obávat deformace ani poškození pergoly či domu.

Ka každé naší pergole vám vypracujeme statický posudek

3. Moderní a nadčasový design

Na hliníkové pergoly je radost pohledět. Jejich minimalistický design parádně sedne novostavbě i rekonstrukci. A rozhodně se nemusíte omezovat jen na šedou barvu!

Na výběr máte celý vzorník RAL s víc než 200 odstíny, takže pergolu jednoduše sladíte s barvou fasády, okny a třeba i truhlíky na parapetu. Vaší zahradě by víc slušelo dřevo? Není problém! Mezi povrchovými úpravami profilů najdete i dřevodekor.

A u pergol se skleněnou střechou si můžete vybrat z různých barev a druhů odolného skla.

Pergolu bez problémů sladíte s designem svého domu a zahrady

4. Chytré funkce a doplňky

Pokud hledáte opravdový komfort, sáhněte po některé z našich pergol. Dešti a větru totiž neporučíte, ale s našimi chytrými doplňky vás počasí vůbec nebude trápit.

Pergolu vám vybavíme screenovými roletami, posuvným zasklením, osvětlením, vytápěním i chytrými čidly od Somfy, které se o všechno automaticky postarají za vás.

Doplňky můžete taky jednoduše ovládat přímo z mobilu. Nebo dokonce hlasem! Až budete mít příště plné ruce, stačí říct pergole. Ta za vás rozsvítí, zatáhne a klidně vám i pustí hudbu.

Všechny doplňky a čidla můžete ovládat přímo z mobilní aplikace v češtině

Už víte, že hliníková pergola je pro vaši terasu či zahradu ta pravá volba? Tak si prohlédněte naši nabídku, kde na vás čeká bioklimatická pergola ARTOSI a pergola GLASETTI se skleněnou střechou. Nebo se za námi rovnou stavte na vzorkovně a my vám všechno ukážeme naživo.