Inspirace

Nejlepší způsob jak dodatečně zastínit pergolu? Rozhodně screenové rolety

Máte pergolu a taky pocit, že jí k dokonalosti něco chybí? Možná je to právě stínění. Podívejte se s námi na možnosti, jak svou pergolu zastínit a užít si léto ještě víc.

Boční zastínění pergoly

Chcete mít pod pergolou ještě větší pohodu? Skrýt se před nízkým sluníčkem, studeným průvanem a zvědavými sousedy? Tak to sáhněte po bočních screenových roletách.

Rolety jsou ze speciální technické látky s PVC vrstvou, která vás ochrání před slunečním zářením, větrem, dešťovou přeháňkou i otravným hmyzem. Zatímco látkové rolety a bambusové zástěny pouze stíní, screenová roleta sluneční paprsky odráží a pohlcuje, takže se nemusíte bát přehřívání prostoru pod pergolou ani přilehlého interiéru.

Nechcete přijít o výhled na svoji opečovávanou zahradu, ale zároveň byste rádi víc soukromí? Žádný problém. Technická tkanina má z každé strany jinou průhlednost. Vy tak uvidíte ven, ale sousedi neuvidí, co máte k obědu.

Screenové rolety pro pergolu vás ochrání před sluncem, hmyzem i deštěm

Unikátní ZIP systém se skrytou nerezovou pružinou udrží látku dokonale napnutou po spoustu let a vy (i váš zahradní nábytek) budete v suchu a závětří. Prostor mezi vodícími lištami a látkou je navíc kompletně uzavřený, takže pod zataženou pergolou neproklouzne ani komár. Natožpak myška.

Ranní sluneční paprsky vám svítí do očí? Odpolední ze sýrové mísy na stole dělají fondue? Pergolu si můžete zastínit ze všech stran, nebo jen tam, kde to nejvíc potřebujete. A když si pořídíte také chytré ovládání a sluneční nebo větrné čidlo, postará se pergola o všechno za vás.

Decentní chytrá čidla vám zpříjemní ovládání pergoly

Boční rolety do pergoly vám vyrobíme na míru až do 4,8 m šířky. Vybrat si můžete z 16 odstínů hliníkového profilu a 60 barev látek. Roletu tak bez problému sladíte s pergolou, fasádou, okny nebo třeba barvou svých oblíbených muškátů.

Zastínění střechy pergoly

Jste hrdým majitelem hliníkové pergoly se skleněnou střechou nebo zastřešením z polykarbonátu? Gratulujeme! Pokud jste ale zvolili čirou variantu a pergolu máte umístěnou na slunečné straně zahrady, je dost možné, že potřebujete nějaké to stínění navíc. V takovém případě přijde vhod střešní markýza se screenovou látkou.

Střešní markýza zabrání přehřívání prostoru pod pergolou

Stejně jako boční screenová roleta je i výsuvná markýza vyrobená z technické látky. Má proto skvělé tepelně-izolační vlastnosti, je odolná, barevně stálá a rychle schne. Když chcete pod pergolu pustit sluníčko, stačí stisknout ovladač nebo tlačítko v mobilu a roleta se stočí do elegantního boxu.

Konstrukce markýzy je štíhlá a barvu profilu, boxu i látek si můžete vybrat z široké nabídky odstínů a dekorů. A přidat se dá i integrované osvětlení. Střešní markýzu vám vyrobíme až do velikosti 25 m2 v jednom rámu. Kromě pergol se hodí i jako zastínění na střechu zimní zahrady nebo třeba krytého bazénu.

Jen krůček k zimní zahradě

Na terase byste nejradši trávili celý rok? Tak to se podívejte na možnosti posuvného zasklení pergoly. Přehled tipů, jak pergolu proměnit v zimní zahradu jsme vás připravili v tomhle článku.

Díky zasklení budete moc pergolu využívat téměř celoročně

Vybrali jste si stínění? Tak to se stačí ozvat nebo stavit na vzorkovně a my vám rádi poradíme s výběrem vhodného řešení. Rolety vyrobíme na míru a namontujeme i dodatečně.