Inspirace

Fotovoltaická pergola dvakrát jinak

Zkrášlí to zahradu a ještě ulehčí vaší peněžence, co je to? No přece fotovoltaická pergola! Přečtěte si, jak můžete pergolu s fotovoltaikou efektivně využít – na terase, balkoně i příjezdovce.
Vizualizace pergoly s fotovoltaikou na zahradu

Nechte slunce pracovat za vás

Solární pergola na zahradu je skvělým doplňkem k vašemu domu. A těch možností využití! V létě si pod ní užijete příjemný stín, v zimě ochrání auto před sněhem. Navíc bude po dalších 30 let stabilně vyrábět elektřinu.

Ne, nemyslíme pár wattů na světýlka nebo nabití mobilu. Energii, kterou vyrobí, využijete jako zdroj pro nabíječku elektroauta, provoz spotřebičů v domácnosti nebo třeba ohřev bazénu.

Investovat do pergoly se solárními panely se vyplatí, ať ji využijete na cokoliv. Bifaciální panely o maximálním výkonu 470 W vyrobí až 30 % dodatečné energie. Co nespotřebujete hned, uložíte do baterie. Energie pak přijde vhod večer, až sluníčko zapadne, nebo ji přeprodáte do sítě.

Fotovoltaická pergola zvýší energetickou nezávislost vaší domácnosti, sníží vyúčtování za energie a investice se vám tak za pár let bohatě vrátí.

Solární pergola je stejně výkonná, jako střešní FVE. Navíc vám poslouží jako přístřešek pro auto nebo příjemné posezení.

Na zahradu, terasu i příjezdovku

Suchou nohou z auta domů? Nebo raději k terase na večerní grilovačku? Je to jen na vás. Pergolu se solárními panely vám postavíme na příjezdovku, ukotvíme ke garáži i domu a zdobit může i váš balkon nebo terasu.  

Hliníková konstrukce GLASETTI SOLA odolá ve vlhkém, prašném a větrném počasí, střecha se solárními panely vydrží v kroupách i náporu sněhu. Rozměry i designem pergoly se přizpůsobíme vašim potřebám – ať už pod ní chcete  parkovat SUV nebo rozložit zahradní stůl na rodinnou párty. Na výběr máte širokou paletu barev a 4 modulové velikosti, takže konstrukci sladíte s domem i autem.

Soláry na pergole nejsou žádné ořezávátko. Jsou totiž stejně výkonné jako ty, které byste si nainstalovali na střechu rodinného domu. Navíc se vyhnete riziku, že jejich nesprávným upevněním bude do domu zatékat.

Na pergole s fotovoltaikou budete mít šest až dvanáct panelů, pro čerpání více energie můžete několik pergol spojit. Využití získané energie je jen na vás – z pergoly můžete mít solární přístřešek s nabíječkou na elektroauto nebo ji jednoduše připojíte do systému FVE v domácnosti. 

Fotovoltaickou pergolu na zahradu využijete různě: jako nabíječku elektroauta i pro zajištění provozu domu.

Žádné starosti se stavbou vás nečekají

Fotovoltaický přístřešek na zahradu vás narozdíl od fotovoltaiky na střechu nebude stát nervy ani velké papírování. Na stavbu pergoly menší 25 m2 nepotřebujete stavební povolení a pro připojení k systému FVE stačit vyřešit natažení a zapojení kabelu. 

V šenk PSO vám pergolu vyrobíme, vyřídíme statický posudek a vše profesionálně namontujeme. Známe každý šroubek a úhel pergoly GLASETTI SOLA, takže se postaráme, aby stála pevně a bezpečně. A na konstrukci u nás máte nadstandardní 10letou záruku.

Do pergoly si můžete natáhnout také elektřinu pro LED osvětlení a automatické screeny. Nebo vám celý bok a čelo zasklíme pro pohodové posezení bez ofouknutí.

Už víte, že je fotovoltaická pergola pro vás ta pravá? Vyplňte poptávkový formulář a my vám zašleme nezávaznou cenovou nabídku. V naší brněnské prodejně vám ukážeme kompletní vzorník barev a povrchových úprav. Přijďte si vybrat design pro svou novou fotovoltaickou pergolu na zahradu.